Gdje se nalazimo?

"Jadransko brodogradilište Bijela" se nalazi u Bokokotorskom zalivu, na Crnogorskoj obali južnog dijela Jadranskog mora.

Crna Gora

Crna Gora je zemlja koja se nalazi u jugoistočnoj Evropi. Njena obala izlazi na Jadransko more ka jugozapadu i graniči se sa Hrvatskom na zapadu, Bosnom i Hercegovinom na sjeverozapadu, Srbijom na sjeveroistoku i Albanijom na jugoistoku. Njen glavni i najveći grad je Podgorica, dok je Cetinje određeno kao "Prijestonica", što označava stari kraljevski glavni grad. Sa svojom živopisnom obalom i planinskm oblastima u unutrašnjem dijelu, Crna Gora predstavlja idealnu turističku destinaciju.

Više informacija na strani 'Crna Gora'

Bokokotorski zaliv

Bokokotorski zaliv na zapadnom dijelu crnogorske obale predstavlja jedan od najljepših zaliva na svijetu i jednu od najbezbjednijih prirodnih luka. Zaliv neodoljivo podsjeća na fjord, pa ga tako nekad nazivaju i najjužniji fjord Evrope. Predpostavlja se da je u davnoj prošlosti zaliv nastao kao potopljeni kanjon reke Bokelj koja je nekad tekla sa područja orjenskog planinskog masiva. Bokokotorski zaliv je važna turistička atrakcija Crne Gore.

Više informacija na strani 'Bokokotorski zaliv'.

Bijela

Bijela (italijanski: La Bianca, San Pietro de Albis) je primorski gradić u opštini Herceg Novi, Crna Gora. Nalazi se 12 km istočno od Herceg Novog u blizini moreuza Verige u Bokokotorskom zalivu. Prema popisu stanovništa iz 2003, broj stanovnika je 3.748.

Više informacija na strani 'Bijela'.

Pronađite nas pomoću Google mape: