Jadransko Brodogradilište Bijela na sajmu Nor-Shipping 2013

20. septembar 2012.

Osnovan još prije 50 godina, Nor-Shipping danas predstavlja jedan od vodećih pomorskih sajmova u svijetu. Ovaj događaj obiluje raznorsnim aktivnostima vezanim za pomorsku industriju, čime privlači svoje ključne posjetioce koji bienalno dolaze u Oslo iz svakog kraja zemljine kugle. Prisustvo vodećih predstavnika iz cjelokupnog proizvodnog lanca u pomorstvu je verifikovalo Nor-Shipping kao svojevrsnu međunarodnu arenu za strateško ugovaranje poslova i zajedničko povezivanje.

Jadransko Brodogradilište Bijela određeni vremenski period nije učestvovalo na Nor-Shippingu iz objektivnih razloga, međutim ove godine je naša firma je napravila važan povratak na sajam, a samim tim i na norveško tržište, što je ostalo značajno primjećeno. Učestvujući na štandu našeg agenta, kompanije Kvaleid Shipping AS, iskoristili smo priliku da pomorskoj javnosti predstavimo našeg novog predstavnika za norveško tržište, i da naravno dalje pozicioniramo naš brend kod klijenata u Norveškoj, Skandinaviji i dalje, diljem svijeta. Na kraju sajma možemo reći da smo prilično zadovoljni sa odzivom tržišta i sa daljim izgledima za razvoj potražnje za brodoremontnim uslugama.

Potvrđujući naša predhodna iskustva Nor-Shipping se i ove godine pokazao kao sajam visokog kvaliteta koji ujedinjuje razne pomorske sektore na međunarodnom nivou kroz izložbeni dio, konferencije, radionice i ostale događaje koji služe međusobno približavanju profesionalaca iz svijeta pomorstva.

Delegati i posjetioci na Nor-Shippingu su došli iz ukupno 80 zemalje, a prava slika o veličini samog sajma se može vidjeti kroz zabilježeni statističke pokazatelje:

- Broj posjetilaca – 14.870

- Broj delegata uključujući posjetioce – 31.510

- Približan broj delegata koji su učestvovali na raznovrsnim aktivnostima – 40.000

- Broj kompanija izlagača – 1.037

- Broj nacionalnih paviljona – 22

- Izložbeni prostor – 22.500 kv.m

- Broj seminara i konferencija – 43

- Približan broj prijema, koktela i sličnih događaja – 200

- Broj studenata i profesora koji su pohađali Ocean Talent Camp – 11.500

Sa nestrpljenjem očekujemo Nor-Shipping 2015 – Vidimo se!