Kompanijske novosti - Arhiva tekuće godine

Izmjene u organizaciji prevoza za zaposlene

27. februar 2012. kategorija: Info za zaposlene

Od 01.03.2012. godine, prevoz zaposlenih od kuće do posla i nazad će obavljati kompanija "Trend-travel" sa dva vozila, kao i autobus Brodogradilišta.
Red vožnje nema izmjena, a naknade za prevoz sa udaljenih lokacija i kod prekovremenog rada vršiće se na osnovu priloženih karata javnog saobraćaja.
Tekst obavještenja

Remontovano sedam brodova

15. februar 2012. kategorija: U medijima

Do kraja februara u Jadransko brodogradilište Bijela trebalo bi da uplovi pet brodova. Brod "Enigma" iz Litvanije već je uplovio, a menadžment firme očekuje brodove "Škorpion" iz Monaka, "Sveti Stefan" Barske plovidbe, "Dalmacija" Splitske plovidbe, i jedno plovilo iz Njemačke.
Direktor Brodogradilišta Stanko Zloković ističe da je ovo vrijeme krize za djelatnost brodoremonta i naglašava da su sva brodogradilišta Sredozemlja koja nisu imala podršku privatnog vlasnika ili država - bankrotirala. kompletan tekst

Pomoć sjeveru 10.000 eur!

13. februar 2012. kategorija: ASY u društvenoj zajednici

Pomoć kolektiva iz Herceg-Novog ugroženom području sjevera i centralnih dijelova Crne Gore i dalje pristiže. Poslovodstvo Jadranskog brodogradilišta Bijela odlučilo je danas da uplati 10 hiljada eura. Iz pekare "Aleksandrija", gdje su povećali prozvodju hljeba, poslaće pomoć u hrani, a hoteli Hunguest hotels i "Light house" otvoriće vrata za smještaj ugroženih.

Međutim, mnogi su i prije proglašenja vanrednog stanja pružili ruku pomoći sunarodniciam i kolegama na sjeveru. Tako je hercegnovski Dom zdravlja uplatio 1000 eura za Dom zdravlja u Plavu.
- Kriza na poljuljanom svjetskom tržištu nas nije mimoišla. To što se dešava u američkoj ekonomiji, pa u Libiji, itekako ima uticaja na brodoremont - kaže za Radio Jadran izvršni direktor Jadranskog brodogradilišta Bijela, Petar Zvicer. kompletan tekst

Brodogradilište od sada nudi usluge i klijentima u Crnoj Gori i okruženju

07. februar 2012. kategorija: Informacije

Pored osnovne djelatnosti remonta brodova i drugih plovnih objekata, Jadransko Brodogradilište Bijela nudi radove i usluge klijentima u Crnoj Gori i okruženju.
Spisak usluga trećim licima

Mogućnost sporazumnog prestanka radnog odnosa uz isplatu otpremnine

23. januar 2012. kategorija: Info za zaposlene

Zaposleni Brodogradilišta mogu do 03.02.2012. god. podnijeti pismeni zahtjev za sporazumni prestanak radnog odnosa u brodogradilištu uz isplatu otpremnine.
Formular zahtjeva može se dobiti na arhivi brodogradilišta i na portirnici u novoj upravnoj zgradi.
Tekst obavještenja

Interni oglas za radno mjesto PORTIR - ČUVAR

10. januar 2012. kategorija: Info za zaposlene

Jadransko brodogradilište Bijela objavljuje INTERNI OGLAS O SLOBODNOM RADNOM MJESTU u RJ 160 - SEKTOR SIGURNOSTI I ZAŠTITE ŽIVOTNE OKOLINE, (161 - Obezbjeđenje):
PORTIR – ČUVAR (6 IZVRŠILACA).
Tekst oglasa

Okrećemo novu stranicu razvoja

01. januar 2012. kategorija: U medijima

Godina za nama bila je dosta teška i pokazala da globalna kretanja na pomorskom tržištu utiču na poslovanje Brodogradilišta – ocijenio je predsjednik Odbora direktora Stanko Zloković na tradicionalnoj konferenciji za novinare koja se u ovoj kompaniji organizuje pred Novu godinu.

Jadransko brodogradilište Bijela remontovalo je u 2011. godini 69 brodova. Očekuje se ukupna godišnja realizacija od oko 16 miliona eura. kompletan tekst