Kompanijske novosti - Arhiva tekuće godine

Sertifikat Uprave pomorske sigurnosti Bar

24. decembar 2012. kategorija: Informacije

Na osnovu pravila za Odobrenje proizvođača i uslužnih privrednih društava Urava Pomorske sigurnosti - Bar je izdala potvrdu Jadranskom Brodogradilištu Bijela kojom se brodogradilištu odobrava rad na pregledu, operativnom testiranju i opravci čamaca za spašavanje, uređaja za spuštanje i mehanizama za otpuštanje u skladu sa zahtjvima SOLAS 1974 sa izmjenama, Poglavlje III/20; IMO cirkulara MSC.1/Circ.1277
Povrda sa brojem 01230003 je izdata 17.12.2012. godine.

Sertifikat RINA za Jadransko Brodogradilište

08. novembar 2012. kategorija: Informacije

Jadransko Brodogradilište uz sertifikat RINA-e dobilo status "service supplier" za servisiranje uređaja za spašavanje.

U toku druge polovine 2012. godine Jadransko Brodogradilište Bijela je pristupilo sa aktivnostima za dobijanje statusa "service supplier" za servisiranje uređaja za spašavanje, uzimajući u obzir zahtjeve SOLAS konvencije (pogl. 20/III), dokumenata IMO-a MSC.1/Circ.1206 Rev.1 i MSC.1/Circ.1207 i pravila RINA-e.
Dobijanje ovog statusa zasniva se na činjenici da Brodogradilište ima dugogodišnje iskustvo u servisiranju pomenutih uređaja u skladu sa SOLAS konvencijom i u brodoremontnoj djelatnosti uopšte.


Kompletan tekst

Brodogradilište na sajmu SMM 2012

20. septembar 2012. kategorija: Informacije

Tradicionalni sajam SMM još jednom je pokazao da je izuzetna platforma za predstavljanje Jadranskog brodogradilišta, radi susreta sa klijentima i dobijanja novih usmjerenja. Naše učešće na štandu Peter Gast Shipping je tradicionalno dobro primjećeno, a naš povoljan položaj među njemačkim i drugim klijentima širom sveta verifikovao je status Jadranskog brodogradilišta, kao pouzdanog i stabilnog partnera za kvalitetan remont brodova.


Kompletan tekst

Učešće na sajmu SMM 2012 – Hamburg

22. avgust 2012. kategorija: Informacije

Adriatic Shipyard Bijela
c/o Peter Gast Shipping GmbH

Pozivamo vas da nas posjetite na sajmu
SMM 2012 – Hamburg
4. – 7. septembar 2012
Hala / Štand: B3.GF / 204

Članak o Jadranskom Brodogradilištu Bijela u časopisu Manufacturing Journal Magazine

08. avgust 2012. kategorija: Informacije

Manufacturing Journal Magazine
Volume 2/7 – May 2012


Članak o Jadranskom Brodogradilištu se može naći na stranicama:
Stranice časopisa No. 65 - 67
Stranice on-line pregleda No. 66

… ili jednostavno kliknite da otvorite PDF fajl

Univerzalne bočne podklade (oslonci) – novi koncept

04. avgust 2012. kategorija: Informacije

U svojim aktivnostima za unapređenje usluge u pogledu što efikasnijeg, bržeg i sigurnijeg remonta jahti, jedrilica, radnih čamaca/brodova itd., inženjeri Jadranskog Brodogradilišta Bijela su razvili specifične bočne potklade (oslonce) univerzalne primjene koje su podesive prema uglu naljeganja i visini, uzduž plovnog objekta koji se udokuje.

… opširnija prezentacija u PDF formatu

Zvanično puštanje u rad nove verzije Web prezentacije

01. avgust 2012. kategorija: Informacije

Danas je sajt Brodogradilišta www.asybijela.com zamjenjen novom savremenom verzijom. Radi se o dvojezičnom sajtu, tehnologije koje su korišćene su CSS/HTML, uz korišćenje Java i PHP skriptova. Nova verzija je dopunjena informacijama za zaposlene, dobavljače, kao i korporativnim informacijama. Na preko 160 strana prezentacije, osim tekstova možete pronaći i brojne multimedijalne sadržaje: slide-show, video zapise i preko 100 fotografija.

Pozivamo Vas da nam pošaljete svoje sugestije i komentare putem kontakt forme.

Izmjene u organizaciji prevoza za zaposlene

27. februar 2012. kategorija: Info za zaposlene

Od 01.03.2012. godine, prevoz zaposlenih od kuće do posla i nazad će obavljati kompanija "Trend-travel" sa dva vozila, kao i autobus Brodogradilišta.
Red vožnje nema izmjena, a naknade za prevoz sa udaljenih lokacija i kod prekovremenog rada vršiće se na osnovu priloženih karata javnog saobraćaja.
Tekst obavještenja

Remontovano sedam brodova

15. februar 2012. kategorija: U medijima

Do kraja februara u Jadransko brodogradilište Bijela trebalo bi da uplovi pet brodova. Brod "Enigma" iz Litvanije već je uplovio, a menadžment firme očekuje brodove "Škorpion" iz Monaka, "Sveti Stefan" Barske plovidbe, "Dalmacija" Splitske plovidbe, i jedno plovilo iz Njemačke.
Direktor Brodogradilišta Stanko Zloković ističe da je ovo vrijeme krize za djelatnost brodoremonta i naglašava da su sva brodogradilišta Sredozemlja koja nisu imala podršku privatnog vlasnika ili država - bankrotirala. kompletan tekst

Pomoć sjeveru 10.000 eur!

13. februar 2012. kategorija: ASY u društvenoj zajednici

Pomoć kolektiva iz Herceg-Novog ugroženom području sjevera i centralnih dijelova Crne Gore i dalje pristiže. Poslovodstvo Jadranskog brodogradilišta Bijela odlučilo je danas da uplati 10 hiljada eura. Iz pekare "Aleksandrija", gdje su povećali prozvodju hljeba, poslaće pomoć u hrani, a hoteli Hunguest hotels i "Light house" otvoriće vrata za smještaj ugroženih.

Međutim, mnogi su i prije proglašenja vanrednog stanja pružili ruku pomoći sunarodniciam i kolegama na sjeveru. Tako je hercegnovski Dom zdravlja uplatio 1000 eura za Dom zdravlja u Plavu.
- Kriza na poljuljanom svjetskom tržištu nas nije mimoišla. To što se dešava u američkoj ekonomiji, pa u Libiji, itekako ima uticaja na brodoremont - kaže za Radio Jadran izvršni direktor Jadranskog brodogradilišta Bijela, Petar Zvicer. kompletan tekst

Brodogradilište od sada nudi usluge i klijentima u Crnoj Gori i okruženju

07. februar 2012. kategorija: Informacije

Pored osnovne djelatnosti remonta brodova i drugih plovnih objekata, Jadransko Brodogradilište Bijela nudi radove i usluge klijentima u Crnoj Gori i okruženju.
Spisak usluga trećim licima

Mogućnost sporazumnog prestanka radnog odnosa uz isplatu otpremnine

23. januar 2012. kategorija: Info za zaposlene

Zaposleni Brodogradilišta mogu do 03.02.2012. god. podnijeti pismeni zahtjev za sporazumni prestanak radnog odnosa u brodogradilištu uz isplatu otpremnine.
Formular zahtjeva može se dobiti na arhivi brodogradilišta i na portirnici u novoj upravnoj zgradi.
Tekst obavještenja

Interni oglas za radno mjesto PORTIR - ČUVAR

10. januar 2012. kategorija: Info za zaposlene

Jadransko brodogradilište Bijela objavljuje INTERNI OGLAS O SLOBODNOM RADNOM MJESTU u RJ 160 - SEKTOR SIGURNOSTI I ZAŠTITE ŽIVOTNE OKOLINE, (161 - Obezbjeđenje):
PORTIR – ČUVAR (6 IZVRŠILACA).
Tekst oglasa

Okrećemo novu stranicu razvoja

01. januar 2012. kategorija: U medijima

Godina za nama bila je dosta teška i pokazala da globalna kretanja na pomorskom tržištu utiču na poslovanje Brodogradilišta – ocijenio je predsjednik Odbora direktora Stanko Zloković na tradicionalnoj konferenciji za novinare koja se u ovoj kompaniji organizuje pred Novu godinu.

Jadransko brodogradilište Bijela remontovalo je u 2011. godini 69 brodova. Očekuje se ukupna godišnja realizacija od oko 16 miliona eura. kompletan tekst