Turist info: HERCEG NOVI


Grad koji vam nedostaje ...

Herceg Novi je primorski grad u Crnoj Gori koji se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv i u podnožju planine Orjen. To je administrativni centar Opštine Herceg Novi sa oko 33.000 stanovnika. Herceg Novi je bio poznat kao Castelnuovo (na italijanskom). Herceg Novi ima burnu prošlost, uprkos tome što je jedno od najmlađih naselja na Jadranu. Istorija različitih zanimanja je stvorila spoj različitih i slikovitih arhitektonskih stilova u gradu.

Herceg Novi je glavna crnogorska turistička destinacija. Dobro je poznat kao banja i zdravstveni centar; u blizini Igala postoji obilje lekovitog morskog blata nazvanog "igaljsko blato", i ljekovite mineralne vode pod nazivom "igaljske slatine". Najpoznatije turističke atrakcije u Herceg Novom su tvrđava Forte Mare, koju je podigao bosanski kralj Tvrtko I 1382. godine, Sat kula i Kanli-kula koju su podigli Turci, pravoslavna crkva Svetog Arhangela Mihaila na centralnom Trgu Belavista, i mnogi drugi vjerski, kulturni i istorijski objekti.

Morska obala grada je poznata po šetalištu dugačkom 7 km. Ova fantastična obalna staza u svako doba godine pruža poseban užitak šetačima. Sa šetališta se može sići na mnogobrojne manje ili veće plaže razastrte duž čitave novske rivijere. Turističke agencije organizuju jednodnevne izlete brodom do poluostrva Luštica, koje se nalazi nasuprot grada.

Zvanična web prezentacija Turističke organizacije Herceg Novog se nalazi na adresi hercegnovi.travel.

Nekoliko fotografija Herceg Novog


Izvore tekstova koji su korišćeni, kao i autorska prava nad fotografijama možete pronaći na strani "Impresum".