Reference: PRIZNANJA


Jadransko brodogradilište Bijela je za postignute rezultate osvojilo čitav niz priznanja u zemlji i inostranstvu:


Povelja Jugoslovenske Privredne komore za postignute rezultate u poslovanju i transakcija tokom 1998. godine i dodeljeno je 17. februara 1999. godine u Saveznoj skupštini u Beogradu.

Od strane Privredne komore Crne Gore Predsjedniku Odbora direktora Jadranskog Brodogradilišta Bijela g-dinu Stanku Zlokoviću dodjeljena je plaketa sa diplomom za poseban doprinos razvoju privrede za 2008. godinu.

24-to međunarodno priznanje za najbolje trgovinsko ime u 1999. godini, dodijeljeno 17. maja 1999. godine u hotelu "Intercontinental Wien", Austrija od strane Trade Leaders Club iz Madrida, kluba vodećih poslovnih ljudi u svijetu.

Priznanje "Media Partner", dodijeljeno 1999. godine za promociju preduzeća i njihovih direktora koji vode svoje poslovanje u skladu sa visokim i profesionalnim standardima i čvrstom etikom, kao rezultat jugoslovenske kampanje "Biznis partner" "Mass Media" – nagrada je uručena 22. oktobra 1999. godine u hotelu "Inter-Continental" u Beogradu.

Brodogradilište "Veljko Vlahović", Bijela dobilo je nagradu Nacionalnog antifašističkog saveta oslobođenja Jugoslavije, kao posebno javno priznanje za izuzetne napore i rad od opteg značaja za razvoj SFR Jugoslavije u području brodoremonta.

"Golden Sun" priznanje (kao povelja i statua) je dodijeljeno 4. aprila 1989. godine na dan zaštite na radu kompaniji brodogradilištu "Veljko Vlahović" - Bijela.

Povelja Bokeljske mornarice brodogradilištu "Veljko Vlahović" - Bijela za zasluge u poboljšanju pomorske industrije.

Organizacioni odbor plivačkog maratona Herceg-Novi dodijelio je zahvalnicu "Jadranskom brodogradilištu Bijela" za poseban doprinos organizaciji ove sportsko-turističke manifestacije.

Klapa "Stari kapetan" dodijeljuje: zahvalnicu Jadranskom brodogradilištu Bijela za doprinos radu ovog ansambla.

Za učešće u kapanji "U službi zaštite – u službi čovjeka" 1988. godine, Nagrada za kvalitet celokupnog radnog procesa, jer simbolizuje borbu za humaniji rad i uspješno vođenje poslovanja.
Kompaniji koja uspešno vodi svoje poslovanje, koja ima najbolje organizovanu i najefikasniju zaštitu radne i životne sredine, investira i u nove i najmodernije kapacitete, bezbedniju i produktivniju tehnologiju i bolji životni standarda svojih zaposlenih.